Zonwerende folie

Zonwerende folie voor op de ramen helpt de ruimte in de zomer aangenaam koeler en in de winter aangenaam warmer te houden. Er zijn verschillende varianten van, oplopend van transparant naar spiegelend. Bij de spiegelende versie voorkom je ook dat iemand van buiten naar binnen kan kijken. De folie kan zowel voor thuissituaties als zakelijke kantoren gebruikt worden.

Ideale temperatuur

Iedereen wil graag een ideale temperatuur in huis of op kantoor. Op kantoor is dat natuurlijk ook afhankelijk van de wensen van collega’s, maar zeer zeker goed weersonafhankelijk te regelen. Helemaal voorkomen dat de warmte van de zon binnen komt doet de folie niet, maar er komt beduidend minder warmte binnen met de folie op de ramen. Een airconditioning is dus in de zomermaanden overbodig geworden.

In de wintermaanden voorkomt de folie, door de isolerende werking, dat alle warmte naar buiten gaat. Hierdoor hoeft de verwarming minder hard te werken, wat ons milieu spaart en bovendien kostenbesparend voor jou werkt. 

Gordijnen open

Naast de warmteregulatie komt er ook minder van de straling van de zon binnen, zowel in de zomer als in de winter. De uv stralen kunnen een verkleuring van jouw inboedel tot gevolg hebben. De straling van de zon schittert bovendien in jouw beeldscherm en die schittering wordt verminderd door de folie. Zonder de folie zou je wellicht met de gordijnen of lamellen dicht gaan zitten, met de folie kan je ook nog lekker naar buiten kijken. Erger jij je aan de voorbijgangers die een kijkje in jouw woonkamer nemen, dan is dat na het plaatsen van deze folie voorbij. De spiegelende versie van de folie voorkomt namelijk dat mensen bij jou naar binnen kunnen kijken. Ook hiervoor hoef jij de gordijnen dus niet te sluiten.

Van de folie is een statische en een zelfklevende versie verkrijgbaar. De zelfklevende folie plak je als een sticker op je raam. Eenmaal verwijderd, is deze niet herbruikbaar. De statische folie blijft door een statische reactie op je raam geplakt zitten. Deze kan je verwijderen en opnieuw gebruiken.